FIRE BYER

Hammerfest historielags digitale billedsamling

 

1840

 

 

1930

 

 

1946

 

 

 

 

1964

 

 

Se nedenfor for søkeveiledning og priser

Klikk her for å søke i basen:

http://www.hammerfest.folkebibl.no/cgi-bin/websok-bilde

 

 Helt fra starten av har historielaget vært opptatt av å samle inn bilder av byen. Innsamlingen startet i brakkebyen, der den eneste måten å få et visuelt inntrykk av Hammerfest før evakueringen var gjennom fotografier, og allerede da var det få som husket byen før bybrannen i 1890. Senere ble brakkebyen erstattet av det nye Hammerfest, så samlingen dekker faktisk fire svært forskjellige byer.

Med utgangspunkt i vel 1000 bilder fra historielagets samling skannet av Finnmarksbiblioteket, startet elektronisk katalogisering og videre skanning av bilder høsten 2005. Nå er over 4000 bilder skannet og katalogisert, og arbeidet fortsetter. I tillegg er det viktig å skaffe så mange opplysninger som mulig om bildene. Ansvarlig for dette arbeidet er Jens Berg-Hansen.

 

 Slik søker du:

 

 Når billedbasen åpner, får du opp et enkelt søkevindu. Der kan du taste inn enkeltord, f.eks. navn, og se om du får treff.  Du kan også velge Avansert søk, og der har du følgende valg, og kan om ønskelig kombinere disse:

Motiv: Søker etter ord i beskrivelsen av bildet.

Person: Gir opplysninger om hvem som eier eller har gitt bildet. Søk med etternavn, fornavn.

Fotograf: Dersom fotografen er kjent, er det oppgitt her. Søk med etternavn, fornavn.

År: Her kan du begrense søket til en tidsperiode.

Fritekst: Søker etter ord i all søkbar tekst. 

 

Du kan for eksempel søke etter motiv Fuglenes år 1930 – 1940. Når du henter opp enkeltbilder, kan du sende kommentar ved å klikke på linjalen over bildet. Historielaget er interessert både i tilleggsopplysninger, og i å rette opp feil i opplysningene. 

Lykke til!

 

 

 

Priser:

 

 

For kommersiell bruk gjelder de samme prisene som for bilder fra Finnmark fylkesbibliotek. Disse prisene finner du på fylkesbibliotekets hjemmesider. For privat eller ikke-kommersiell bruk vurderer vi hvert enkelt tilfelle, men vi må i alle fall ha dekning av våre utgifter til forbruksmateriell (CD, fotopapir, blekk til skriver). Noen bilder er opphavsrettsbeskyttet og kan ikke videreformidles av oss. Dette gjelder f.eks. de fleste postkortene og bilder der eier/arvinger har tatt forbehold. 

 

 

Inn i framtida - 2006
 

 

NB!  Seiland Explore har et stort antall  gamle bilder fra øya på nett! Se: http://www.seiland-explore.com/galleri/gamle-bilder